À la napoletana

À la napoletana

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mozzarella
  • 2 roşii
  • 200 g măsline verzi
  • sare
  • boia
  • cimbru
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingura zeamă de lămâie
  • 1 felie pâine prăjită
  • 2 legaturi busuioc
  • 100 g jambon afumat

Mod De Preparare

1. Se taie felia de pâine în felii. De asemenea, se taie şi jambonul în felii subţiri.

2. Într-un vas, se amestecă jumătate din cantitatea de ulei cu sare, boia, busuioc şi cimbru.

3. Se dau feliile de pâine şi cele de jambon prin acest amestec, după care se pun în folie de aluminiu şi se dau la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

4. Se taie mozzarella în bucăţi şi se pune într-un bol.

5. Se spală bine roşiile şi măslinele şi se pun peste mozzarella. Peste ele se pune uleiul rămas, zeama de lămâie şi se asezonează cu sare şi boia. Se serveşte cu pâine caldă şi cu jambon.

Evaluează