Bezele de casă ca la cofetărie, cu gust exact ca în copilărie

Bezele de casă ca la cofetărie, cu gust exact ca în copilărie

Ingrediente

 • 200 g albuș de ou
 • 400 g zahăr
 • 30 ml zeamă de lămâie
 • 3 g sare

Mod De Preparare

Bezele de casă sau meringue: le știm cu toții din copilărie, din vremea când părinții sau bunicii le cumpărau de la cofetărie sau le pregăteau acasă.

Bezelele de casă sunt un tip de desert care este asociat adeseori cu Italia, Franța sau Elveția. Ele se fac din albuș de ou bătut cu zahăr, uneori fiind adăugat și un ingredient acid (zeamă de lămâie, oțet sau cremă de tartar). Diferă însă tehnica de pregătire a bezelei.

Adeseori, bezelele făcute acasă sunt moi la interior și crocante la exterior. Cele de la cofetărie sunt crocante și aerate în întregime, topindu-se în gură. Pentru a obține o astfel de textură acasă, este nevoie de coacerea bezelelor la o temperatură mai redusă (care variază între 80 și 90 de grade Celsius) pentru o perioadă mai lungă de timp.

Iată cum poți pregăti bezele de casă delicioase la tine acasă, în câțiva pași simpli:

 1. Albușul, zahărul și sarea se amestecă ușor cu un tel.
 2. Această compoziție se pune pe bain-marie și se amestecă încontinuu, până zahărul se dizolvă complet, iar crema devine mai groasă. Dacă aveți un termometru de bucătărie, trebuie ca temperatura cremei să fie de aproximativ 69 de grade Celsius.
 3. Crema astfel obținută se ia de pe baia de aburi și se bate bine cu mixerul, pornind de la viteza mică și avansân la viteza cea mai mare.
 4. La jumătatea acestui proces de batere, se adaugă zeamă de lămâie.
 5. La final, spuma obținută trebuie să fie fermă și lucioasă.
 6. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se formează bezele cu ajutorul unui poș stelat.
 7. Tava se dă la cuptorul preîncălzit la 90 de grade Celsius, timp de două ore. După scurgerea timpului, se mai lasă o oră la cuptor, pentru a se usca.
 8. Se servesc ca atare sau se folosesc în alte rețete, cum ar fi delicioasele cupe Eton mess.

Foto: 123rf.com

Evaluează