Eton mess: desertul cu căpșune și bezea cu care vei impresiona toată familia

Eton mess: desertul cu căpșune și bezea cu care vei impresiona toată familia

Ingrediente

  • 250 g căpșune
  • 200 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 50 g zahăr pudră
  • 15 bezele medii

Mod De Preparare

Eton mess este un desert tradițional din Marea Britanie, care are la bază căpșune, bezea și frișcă din belșug, fiind îndrăgit mai ales de copii. 

A fost pentru prima dată menționat în anul 1893. Acest desert ar fi fost inventat în cadrul Eton College și servit la meciul anual de cricket împotriva echipei de la Harrow School. Eton College este o școală internat pentru băieți, fiind una dintre cele mai scumpe școli, chiar și în ziua de astăzi. La origini, acest desert se făcea cu căpșune sau banane, amestecate cu înghețată sau frișcă. Bezelele au fost adăugate mai târziu.

După cum arată și numele, Eton mess este un desert unde primează dezordinea. Spre deosebire de alte deserturi, acesta nu arată neapărat elegant, ci precum creația unui copil jucăuș. Tocmai de aceea, Eton mess este genul de „dulce' pe care cei mici îl îndrăgesc instantaneu – și îl devorează cel puțin la fel de repede.

Iată cum poți pregăti un Eton mess fantastic chiar la tine acasă, fără prea multă bătaie de cap:

  1. Smântâna lichidă și rece se bate cu un mixer, alături de jumătate din cantitatea de zahăr. Consistența trebuie să rămână ușor moale la final.
  2. Jumătate din căpșune se pasează bine și se amestecă cu restul de zahăr pudră, iar cealaltă jumătate se taie în felii.
  3. Bezelele se mărunțesc în bucățele mici și se adaugă în frișcă.
  4. Desertul se montează în pahare sau boluri transparente. Se montează după inspirația de moment. Se pot forma straturi de sos de căpșune, frișcă cu bezele și să se decoreze cu căpșune feliate. Cerul este limita!
  5. Eton mess se servește imediat. El poate fi păstrat la frigider, însă nu are o durată de viață foarte lungă, din cauza ingredientelor perisabile.

Foto: 123rf.com

Evaluează