Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)

Bomboane de ciocolată Alaska (paleo)

Ingrediente

Pentru inghetata de caju
  • 1 cana alune caju inmuiate in apa
  • 1 ceasca apa
  • 1/4 ceasca ulei de cocos topit
  • 2 linguri miere de albine
  • 1 lingura miere sau sirop de artar
  • 1 lingura esenta de vanilie
Pentru glazura de ciocolata
  • 5 linguri pudra de cacao
  • 5 linguri ulei de cocos topit
  • 1/4 ceasca sirop de artar

Mod De Preparare

Învaţă să prepari chiar tu nişte batoane sau bomboane din ciocolată paleo cu umplutură sănătoasă şi gust delicios. Vezi cum se fac bomboanele de ciocolată cu caju Alaska.

Mod de preparare:

Tapetează o formă de cozonac cu hârtie de copt. Scurge alunele caju de apă şi combină-le cu apa, uleiul de cocos, mierea, siropul de arţar şi esenţa de vanilie. Amestecă totul într-un blender la viteză mare şi ajustează de arome şi dulceaţă. Toarnă compoziţia în forma tapetată şi dă la congelator circa 4-6 ore.

Taie 8 batoane îngheţate şi dă-le la congelator până este gata ciocolata.

Amestecă uleiul de cocos cu pudra de cacao şi siropul de arţar până obţii o pastă destul de dulce şi destul de închisă la culoare.

Toarnă glazura de ciocolată peste fiecare bucată de îngheţată de caju şi cocos, astfel încât să fie acoperite complet. Repetă procedeul până ce fiecare baton de îngheţată este acoperit bine în crustă de ciocolată. Tapetează un recipient din plastic cu capac cu hârtie de copt şi pune bomboanele de ciocolată Alaska la congelator până la servire.

Evaluează