Brioşe cu banane

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 banane foarte coapte
  • 2 oua
  • 80 g unt
  • 70 g zahar
  • 150 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Pentru servit
  • 2-3 linguri miere
  • nuci macinate

Mod De Preparare

Ce poate fi mai bun decât un desert inspirat din filme? Brioşele cu banane sunt delicioase şi foarte simple de făcut!

1. Într-un vas, se freacă untul cu zahărul și zahărul vanilat pentru a obţine o cremă spumoasă. Se adaugă ouăle, se amestecă şi apoi se pun bananele mărunţite cu furculiţa.

2. Se adaugă făina, esența de vanilie şi praful de copt şi se amestecă din nou. Se ung formele de brioşe şi se umplu pe 3/4 cu aluat. Se dau la cuptor pentru 20 de minute.

3. Briosele coapte se lasă să se răcească în totalitate, şi pentru a le aduce la masă se topeşte mierea la bain-marie. Se ung brioşele cu mierea cu ajutorul unei pensule, se presară nucile mărunţite şi lasă să se usuce puţin.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 4 Review(s)
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.