Bruschete cu legume

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • o baghetă
  • 50 g unt
  • 4 gogoşari
  • 2 ardei
  • 2 roşii
  • 2 cepe roşii
  • sare
  • măsline fără sâmburi
  • cimbru
  • ulei de măsline
  • rozmarin
  • piper negru
  • usturoi
  • 1 lingurita miere

Mod De Preparare

  1. Se taie bagheta felii potrivite, se ung feliile cu unt, se presară usturoi pisat pe deasupra şi se bagă în cuptorul încins.
  2. Se spală gogoşarii şi ardeii, se taie felii potrivite şi se pun să se călească în uleiul de măsline. Ceapa se taie bucăţi cât mai mari şi se pune într-o tavă alături de gogoşari şi ardeii căliţi, împreună cu măslinele şi roşiile. Se condimentează cu sare, piper, boia, cimbru şi rozmarin şi se lasă să scadă la cuptor. Se mai adaugă usturoi, după preferinţă şi, pentru un gust mai special, şi o linguriţă de miere.
  3. După ce s-au rumenit feliuţele de baghetă, se garnisesc cu legumele coapte, se stropesc cu sosul din tavă şi se ornează cu rozmarin. Se servesc calde, împreună cu alte aperitive.
Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete