1. Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Pasta obţinută se amestecă cu sare şi ulei până se obţine o compoziţie consistentă, foarte bine legată.
2. Se feliază pâinea, se stropeşte cu mujdeiul de usturoi şi cu puţin unt, se presară cimbru uscat şi se bagă şi în cuptor să se rumeneasă.
3. Se spală roşiile şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Apoi se taie feliuţe subţiri, se pun într-un bol, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu ulei de măsline.
4. Se adaugă peste roşii iaurtul, brânza mozzarella tăiată cubuleţe mici şi pătrunjelul verde tocat mărunt. Salata de roşii se serveşte pe pâinea rumenită şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt şi cimbru. Bruschetele se pot servi şi cu busuioc.