Budincă de macaroane – rețeta clasică

Retetă Budincă de macaroane - rețeta clasică

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 450 g paste
  • 450 g brânză de vaci
  • 3-4 ouă
  • 120 g unt
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahăr tos

Mod De Preparare

Asta este cea mai bună, simplă și rapidă pentru o budincă de macaroane fix ca în copilărie. Normal că această rețetă a suferit completări și schimbări de-a lungul vremii (adăugate stafide, esențe de vanilie etc.), dar parcă tot nu se compară nimic cu gustul simplei rețetei originale, care te face să visezi, cu ochii deschiși, că ești copil din nou…

  • Fierbe macaroanele conform indicațiilor de pe ambalaj. Împarte untul în 2 părți egale. Jumătate lasă la topit, cu jumătate vei tapeta mai târziu tava.
  • Când pastele sunt aproape gata (al dente, nu trebuie să le lași să se fiarbă de tot), scurge-le de apă și dă-le printr-un jet de apă rece. Preîncălzește cuptorul.
  • Bate ouăle bine și combină-le cu untul topit și restul de ingrediente. Amestecă totul cu macaroanele.
  • Tapetează tava cu unt. Toarnă compoziția uniform în tavă.
  • Dă la cuptorul deja încins, la temperatură mare, timp de 30-40 de minute.

    Opțional, mai poți presăra zahăr pe deasupra, să se formeze o crustă dulce, rumenă și crocantă.

budinca de macaroane

Alte rețete cu gust de copilărie:

Orez cu lapte

Plăcintă cu griș

Clătite bănățene

 

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.