Bun Cha – Chifteluțe vietnameze

Bun Cha - Chifteluțe vietnameze

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru chiftele:
  • 250 - 300 g de carne tocată de porc
  • 1 lingură de sos de pește
  • 2 linguriță de zahăr
  • 2 fire de ceapă verde tăiată mărunt
  • 1 cățel de usuturoi
  • 1,5 lingură de ulei (pentru prăjit)
  • sare
  • piper
Pentru sos NUOC CHAM:
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri sos de pește
  • 2 linguri oțet de orez
  • 2 linguri suc de lime
  • 85 ml apă
  • 1 ardei iute tocat fin
  • 3 căței de usturoi

Mod De Preparare

Chifteluțele vietnameze sau Bun Chan se fac doar din carne de porc. Acestea au devenit celebre ca mâncare stradală în Hanoi. Chifteluțele se servesc cu sos (NUOC CHAM) și cu legume.

Cum se fac chifteluțele vietnameze Bun Cha

1. Se amestecă toate ingredientele din lista de mai sus pentru sos și se dă amestecul deoparte.
2. Se amestecă toate ingredientele din lista de ingrediente pentru chifteluțe (cu excepția uleiului).
3. Amestecul obținut se împarte în 6 și se formează chifteluțe ușor aplatizate.
4. Uleiul se incinge într-o tigaie la foc mediu-mare. Chifteluțele vietnameze se gătesc 2 sau 2 minute jumătate pe fiecare parte.
5. Chiftelele se așază pe legume și se toarnă sosul Nuoch Cham peste.

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot