Burrito picant

Retetă Burrito picant

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet burrito
  • 600 g piept de pui
  • 2 cepe roşii
  • 2-3 ardei capia
  • 1-2 ardei verzi
  • 200 g ciuperci
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • 2-3 linguri pastă de măsline

Mod De Preparare

1. Pentru început, se spală carnea de pui cu jet de apă rece, apoi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit, se taie felii subţiri, eventual se mai mărunţesc.
2. Carnea de pui se căleşte în uleiul de măsline şi, după ce a căpătat o culoare arămie, se adaugă ceapa roşie, curăţată, spălată şi tocată solzişori, în prealabil.
3. Se înăbuşe la foc mic până când ceapa devine sticloasă, se pun ciupercile curăţate şi tăiate felii foarte subţiri şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să se înmoaie şi, după ce s-au călit bine, se pune pasta de măsline, se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
4. Foile de burrito se stropesc pentru început cu puţin sos din compoziţia pregătită, se umplu şi se rulează cu atenţie să nu se rupă. Se aranjează pe un platou ornat cu frunze de salată verde. Se servesc imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)