:contrast(8):quality(75)/https://retete.unica.ro/wp-content/uploads/2013/10/caracatita-stil-mediteranean.jpg)
Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean:
1. Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe.
2. Într-o tigaie, se pune untul și, când s-a topit, se adaugă caracatița, usturoiul și vinul și se căleşte până când carnea capătă o nuanță aurie. După ce vinul s-a evaporat, se pune sare şi piper şi se stoarce jumătatea de lămâie.
3. Caracatița se aduce la masă imediat.
Citește și: Cum se gătește caracatița, să fie cât mai suculentă și gustoasă




- 4 voturi