Caracatiţă în stil mediteranean

Retetă Caracatiţă în stil mediteranean

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 1 caracatiţă proaspătă de 800 g
  • 1/2 lămâie
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 pahar de vin roşu
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Nu oricine poate găti fructele de mare. Dar cu reţeta aceasta simplă poţi face o delicioasă caracatiţă în stil mediteranean:

1. Caracatița se curăță și se porționează. Carnea se pune la fiert într-o oală cu apă clocotită și se lasă pe foc 45-55 de minute, după care se scoate și se curăță de pielițe.

2. Într-o tigaie, se pune untul și, când s-a topit, se adaugă caracatița, usturoiul și vinul și se căleşte până când carnea capătă o nuanță aurie. După ce vinul s-a evaporat, se pune sare şi piper şi se stoarce jumătatea de lămâie.

3. Caracatița se aduce la masă imediat.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.