Cartofi copți aromatizați

Cartofi copți aromatizați

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 600 g cartofi noi albi
  • 1 crenguță de rozmarin
  • 3 crenguțe de cimbru
  • 450 ml supă de pui + extra 120 ml
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri de unt
  • 1 inguriță de sare
  • 3 căței de usturoi
  • o mână de pătrunjel tocat

Mod De Preparare

Făcuți așa, sunt perfecți: cremoși la interior, crocanți la exterior. Plini de arome care se completează atât de bine și le dau o savoare nemaiîntâlnită. 

Dacă nu ai cartofi noi, taie în jumătăți cartofi obișnuiți.

  1. Într-o tigaie mare care nu lipește pune cartofii (spălați în prealabil, desigur) noi. Tigaia trebuie să fie încăpătoare deoarece pentru a-i obține cremoși la interior și crocanți la exterior va trebui să îi aplatizezi mai târziu.
  2. Adaugă mirodeniile și supa de pui (fără cei 120 ml extra), uleiul de măsline și untul. Dă focul mare și lasă să ajungă la fierbere. Odată ce începe totul să fiarbă, scade focul la jumătate, adaugă și usturoiul și semi-acoperă tigaia (trebuie aburul să aibă pe unde ieși, ca să nu dea în foc). Dacă după aproximativ 20 de minute lichidul s-a dus, adaugă cei 120 ml extra.
  3. Dă de pe foc și cu ajutorul unei spatule de lemn sau cu fundul unei linguri, aplatizează fiecare cartof în parte. Pune din nou tigaia pe foc, fără a acoperi de data asta, deoarece vrei să prăjești ușor exteriorul.
  4. După aproximativ 12 minute, dă de pe foc, întoarce-i pe partea cealaltă, adaugă 1 lingură de unt și pune la loc pe foc, încă 5 minute. Presară pătrunjel și un pic de sare deasupra și servește-i.

Alte rețete delicioase cu cartofi: 

Budincă de cartofi

Cartofi cu brânză la cuptor

Cartofi Vulcan

Foto: shutterstock

Evaluează
Alte rețete