Cartofi în crustă de muștar

cartofi

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 cartofi galbeni mari
  • 80 g muștar de Dijon
  • 100 g muștar clasic
  • zeama și coaja rasă de la 2 lămâi
  • 90 ml ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1/2 lămâie tăiată felii
  • sare și piper după gust
  • *pătrunjel proaspăt pentru ornat

Mod De Preparare

Ești vegan/vegetarian sau ții post? Fă această variantă delicioasă și inedită de cartofi la cuptor. Ce poate fi mai bun pentru o zi în care vrei să mănânci ceva ușor, cu gust fresh decât niște cartofi înveliți într-un sos acrișor de muștar și lămâie?

  • Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
  1. Într-un bol mare, amestecă toate ingredientele în afară de cartofi. Pe aceștia fierbe-i 10 minute în apă cu sare, taie-i cubulețe și aruncă-i în sosul aromatizat din castron. Dacă folosești cartofi noi, îi poți lăsa fără probleme întregi.
  2. Amestecă-i bine până se acoperă cu totul de sos și pune-i într-o tavă care nu lipește și dă-i la cuptor 20 de minute.
  3. Presară pătrunjel (sau mărar, dacă preferi) proaspăt pe deasupra. Poți pune și parmezan ras, dacă vrei.

Alte rețete delicioase cu cartofi la cuptor:

Cartofi copți aromatizați

Cartofi umpluţi în coajă

Cartofi cu brânză la cuptor

Foto: shutterstock

Evaluează
Trucuri culinare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.