O garnitură absolut delicioasă și extrem de ușor de făcut. O combinație de arome simple dar care se îmbină perfect, făcând din acest fel de mâncare una pe care o vei repeta, cu siguranță, des.
Preîncălzește cuptorul.
Curăță cartofii, taie-i în 2 și pune-i la fiert 15-20 de minute. Cu 5-10 minute înainte să scoți cartofii, prăjește bacon-ul. După ce l-ai prăjit (nu până devine crocant, se va face până la final când îl bagi la cuptor), taie-l în fâșii mai subțiri (opțional).
Pune cartofii într-o tavă care nu lipește, stropește-i din belșug cu ulei de măsline. Asezonează cu sare și piper, presară cașcaval ras deasupra, apoi bacon-ul și dă la cuptor până cartofii se pătrund și bacon-ul se prăjește.
Toacă mărar, presară deasupra și mai dă la cuptor încă 3 minute.
Servește fierbinte, ca garnitură sau chiar ca mâncare de sine stătătoare.
Alte rețete de garnituri delicioase:
Foto: shutterstock