Mod De Preparare
O garnitură excelentă, un fel principal ideal! Cină? Prânz? Da, ambele! Se face în cel mult 30 de minute, din ingrediente puține și ieftine! Până și cei care nu sunt fani conopidă au dat nota 10 acestui preparat!
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Taie conopida în buchețele și pune-le în apă clocotită. Lasă-le la fiert 5 minute. Scurge-le.
- Combină laptele cu făina într-un bol mare, adaugă oul bătut, sare după gust (cam 1 linguriță ar fi indicat), piper și jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune peste conopida semi-fiartă și amestecă bine.
- Pune conopida într-o caserolă care nu lipește. Presară deasupra restul de mozzarella.
- Dă la cuptor (pune grilajul cât de sus posibil) pentru 20-25 de minute.
- Presară parmezan și pătrunjel deasupra și servește.
Alte mâncăruri delicioase pe bază de conopidă:
Turtiţe cu conopidă
Musaca de vinete şi conopidă
Crochete de conopidă
Foto: 123rf