Caserolă de conopidă

conopida

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 conopidă mare
  • 2 linguri de făină
  • 240 ml lapte
  • 1 ou bătut
  • sare și piper după gust
  • 240 g mozzarella rasă
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat

Mod De Preparare

O garnitură excelentă, un fel principal ideal! Cină? Prânz? Da, ambele! Se face în cel mult 30 de minute, din ingrediente puține și ieftine! Până și cei care nu sunt fani conopidă au dat nota 10 acestui preparat!

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.

  1. Taie conopida în buchețele și pune-le în apă clocotită. Lasă-le la fiert 5 minute. Scurge-le.
  2. Combină laptele cu făina într-un bol mare, adaugă oul bătut, sare după gust (cam 1 linguriță ar fi indicat), piper și jumătate din cantitatea de mozzarella. Pune peste conopida semi-fiartă și amestecă bine.
  3. Pune conopida într-o caserolă care nu lipește. Presară deasupra restul de mozzarella.
  4. Dă la cuptor (pune grilajul cât de sus posibil) pentru 20-25 de minute.
  5. Presară parmezan și pătrunjel deasupra și servește.

Alte mâncăruri delicioase pe bază de conopidă:

Turtiţe cu conopidă

Musaca de vinete şi conopidă

Crochete de conopidă

Foto: 123rf

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.