Caserola de legume – varianta de iarnă

Retetă Caserola de legume - varianta de iarnă

De Bogdan Galca,

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie
  • 2 fire de praz
  • 1 varză albă mică
  • 1 ceapă
  • 1 șalotă (hașmă)
  • 4 căței de usturoi
  • 1 cutie brânză de tip Făgăraș sau brânză de vaci
  • 2 mâini de brânză rasă (poate fi Parmezan sau orice altă brânză tare)
  • 1 mână de măsline
  • 1-2 linguri unt amestecat cu ierburi aromatice
  • aproximativ 200 ml apă

Mod De Preparare

Rețeta de caserolă de legume de iarnă este ideală pentru cei care își doresc să consume mai multe legume chiar și în anotimpul rece. Prepararea durează 45 de minute și ies în jur de 4 porții, deci este rețeta ideală pentru o familie grăbită.

Cum se prepară caserola de legume – varianta de iarnă

1. Sfecla roșie se curăță și se taie în bucăți de aproximativ 2 cm.

2. Prazul se taie rondele și varza fâsii.

2. Ceapa și șalota se taie cubulețe mici, iar cățeii de usturoi se pisează.

3. Legumele se pun într-o tavă potrivită pentru cuptor, se adaugă brânza de vaci, măslinele, untul, condimentele și apa.

4. Pentru o crustă frumoasă, brânză rasa se distribuie uniform peste preparat.

5. Caserola se gătește la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 30 de minute sau până ce legumele se înmoaie.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.