Dacă îți place rețeta de cartofi gratinați, închipuie-ți cât de bună poate fi cea de pui gratinat! Dacă vrei să obții laude de la familie și invitați pentru o rețetă care să îți solicite minimum de efort, aceasta este.
Rupe puiul în bucăți (piept, aripi etc.) și asezonează-l cu sare. Într-o tigaie mare și la foc mic spre mediu, topește untul. Pune puiul în tigaie și prăjește-l până devine rumen pe ambele părți – preț de aproximativ 20 de minute. Pieptul, deoarece se face mai repede, pune-l după ce trec primele 10 minute. Când s-au făcut, pune bucățile de pui într-o tavă care nu lipește, unsă în prealabil cu unt sau ulei.
Sotează bucățile de pâine un pic în grăsimea rămasă în tigaie după ce ai călit puiul, până când devin ușor aurii și crocante. Scoate pinea din tigaie într-un bol, lăsând în urmă grăsimea (dacă nu mai e, mai topește un pic de unt). toarnă vinul peste și lasă-l, la foc mic, să se reducă la jumătate.
Într-un alt bol, bate smântâna cu gălbenușurile, condimentele și cașcavalul ras, apoi adaugă zeama de lămâie și reducția de vin alb.
Toarnă această combinație peste bucățile de pui, presară deasupra pâinea și dă la cuptor pentru 20-25 de minute, la foc mediu spre mare.
Alte rețete cu pui la cuptor
Pui pe sticlă după rețeta lui Jamie Oliver
Foto: 123rf