Mod De Preparare
Preîncălzește cuptorul la 160 grade Celsius. O să ai nevoie de o tavă de prăjituri cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie-pergament.
- Separă albușurile de gălbenușuri.
- Bate cu mixerul brânza dulce până devine cremoasă și pufoasă – aproximativ 1 minut. Adaugă laptele condensat (care trebuie să fie cât mai gras posibil) și bate încă un minut. Adaugă și gălbenușurile și bate-le 2-3 minute până când se omogenizează.
- Într-un bol separat (curat și uscat) bate albușurile (cu paletele mixerului proaspăt spălate și uscate) până obții o spumă tare.
- Pune jumătate din cantitatea de albușuri bătute peste amestecul de brânză. Amestecă ușor. Pune și restul de albușuri și amestecă ușor până la omogenizare completă.
- Toarnă aluatul în tavă și bate tava bine de masă de câteva ori ca să iasă bulele de aer.
- Pune într-o tavă aproximativ 500 de ml de apă și plaseaz-o pe rândul de jos al cuptorului. Pune tava cu cheesecake-ul pe grilajul de deasupra tăvii cu apă, în mijloc.
- Lasă prăjitura să se facă timp de 45 minute. Închide focul la cuptor și lasă cheesecake-ul acolo să se mai răcească, vreo 30-40 de minute. Dă ușor la o parte pereții tăvii, desprinde de pe hârtia pergament și lasă să se răcească de tot.
Dacă vrei, poți cerne zahăr pudră pe deasupra sau decora cu fructe, fulgi de cocos, de migdale etc.
Alte rețete de cheesecake-uri delicioase:
Cheesecake 3 culori
Cheesecake din 3 ingrediente
Cheesecake cu dovleac fără coacere