Lapte condensat de casă

lapte

De Ana Munteanu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 ml de lapte (gras)
  • 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 200 g zahăr

Mod De Preparare

Scump în comerț și plin de chimicale, așa că am deci să îl fac acasă. Din 3 ingrediente simple mi-a ieșit un lapte condensat de te lingi pe degete. Acum o să fac mult mai ușor deserturile care îl conțin!

  1. Pune la fiert într-o oală înaltă  – și care nu lipește – jumătate de litru de lapte. Când începe să fiarbă, adaugă zahărul, amestecând continuu. Încet, încet, laptele va începe să se îngroașe (ai grijă să nu se ardă!).
  2. Când laptele devine semi-dens, adaugă și bicarbonatul. Nu lăsa prea mult la făcut, deoarece laptele se va întări. Lasă-l doar până când atinge consistența dorită.
  3. Închide focul și lasă-l să se răcească. E gata și poate fi folosit acum la câte și mai câte deserturi delicioase!

P.S.: Îl poți ține la frigider, într-un borcan bine închis, timp de 25-30 de zile.

Deserturi care necesită lapte condensat:

Tortul de nuntă al prințului William

Tort german

Bounty din 3 ingrediente

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete