Chiftele în sos de brânzeturi

Chiftele în sos de brânzeturi

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru chiftele
  • 800 g carne tocată (amestec vită și porc)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cartof
  • 1-2 felii de paine
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos
  • 25 g unt
  • 30 g făină
  • 400 ml lapte
  • 100 g cașcaval afumat
  • 100 g mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 20 g gorgonzola
  • sare și piper după gust

Mod De Preparare

Una dintre cele mai bune variante de chifteluțe cu sos pe care le vei mânca în viața ta, mai ales dacă iubești sosurile albe. E o rețetă la care ai nevoie doar de cunoștințe de bază și de 30 de minute libere. Super gustoasă, super rapidă și foarte aspectuoasă. Pe placul întregii familii, garantat!

Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți.

Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă  – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie.

Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.

Alte rețete delicioase de chifteluțe:

Chifteluțe suedeze

Chifteluțe de broccoli

Frikadeller – chifteluțe daneze

Foto: shutterstock

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot