Urzicile se spală bine și se scurg, apoi se fierb în apă cu sare până sunt pe trei sferturi făcute. Se scot din zeamă și se lasă la scurs.
Ceapa tocată fin se călește în unt, într-o tigaie cu fundul gros, la foc foarte mic, mestecând întruna cu lingura de lemn. Se lasă până începe să se rumenească, fără să se prindă.
Urzicile aproape fierte se toacă mare, se adaugă peste ceapă și se înăbușă până scade zeama lor. Se bat două ouă ca pentru omletă și se toarnă peste urzici. Se amestecă repede, pe foc, încă un minut, până se coagulează oul și se face ca niște franjuri. Se dă tigaia de pe foc. După ce s‑a răcit, se adaugă în compoziţia de chiftele: făina, pâinea și două gălbenușuri crude. Se omogenizează frecând cu lingura de lemn după care se adaugă cele două albușuri bătute spumă cu un pic de sare. Se potrivește de gust (final).
Cu o lingură se formează chifteluţele, se dau prin făină și se prăjesc în ulei încins, sub capac. Se pot servi cu diverse sosuri, de exemplu smântână sau iaurt grecesc, frecate cu usturoi verde. Se pot servi atât calde, cât și reci.