Chifteluţe cu garnitură de ardei

Chifteluţe cu garnitură de ardei

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g carne tocată
  • 1 ghimbir
  • 1 ceapă verde
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 legatura pătrunjel
  • 2 ouă
  • 6-8 linguri pesmet
  • 1 lingurita praf de chili
  • 1 lingurita praf de coriandru
  • sare
  • piper
Pentru garnitura de ardei
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei galben
  • 3 linguri ulei de susan sau de floarea soarelui
  • 2 linguri ulei de soia
  • 1 lingura miere
  • sare

Mod De Preparare

1. Se pune carnea tocată într-un bol şi se adaugă următoarele ingrediente: ghimbirul dat prin răzătoare, ceapa verde tocată mărunt, la fel şi usturoiul şi pătrunjelul. Se adaugă sare, piper, 6-8 linguri de pesmet, praful de coriandru şi praful de chili. Se amestecă toate ingredientele bine până se obţine o pastă ce poate fi modelată uşor şi bine legată.

2. Se dă drumul la cuptor la o temperatură de 180° C şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt. Se formează chifteluţele. Se pun pe tavă şi se bagă în cuptor.

3. Separat, într-o tigaie, se pune uleiul să se încingă şi se adaugă ceapa tocată solzişori şi ardeii tăiaţi fâşii. După ce s-au înmuiat, se pune usturoiul tăiat, sosul de soia, mierea şi puţină apă. Sarea şi piperul se adaugă după gust. Se mai lasă să fiarbă câteva minute şi se opreşte aragazul. După ce s-au copt şi chifteluţele, se scot din cuptor şi se servesc alături de sosul de ardei, ornate cu ghimbir ras pe răzătoarea mică.

Evaluează