Chili con carne

Retetă Chili con carne

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 300 g fasole roşie boabe, la conservă
  • 2 ardei iuţi
  • 300 g pastă de tomate
  • ulei
  • coriandru măcinat
  • chimen măcinat
  • sare şi piper
  • Nachos pentru servit
  • 400 g pulpă de porc
  • 400 g carne de vită

Mod De Preparare

Vrei să încerci ceva special şi… foarte picant? Încearcă reţeta mexicană de chili con carne!

1. Se taie carnea cubuleţe. Ceapa, ardeiul gras si ardeiul iute se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.

2. Se pune ulei într-o cratiţă si se dau la calit legumele tocate. Dupa ce s-au înmuiat, se pune carnea.

3. Se lasa 10 minute, apoi se adauga pasta de rosii si condimentele. Se mai lasa 30 minute la fiert, pâna se îngroasa sosul.

4. La sfârsit, se pune fasolea, care este deja fiarta. Opţional, se poate adauga si puţin sos salsa picant. Se serveste cu nachos.

Evaluează
Media Rating
1stargraygraygraygray 1 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare