Ciocolată raw-vegană de casă cu pudră de roșcove și curmale

Ciocolată raw-vegană de casă cu pudră de roșcove și curmale

Ingrediente

 • 250 g curmale uscate fără sâmburi
 • 150 g nuci caju
 • 30 g pudră de roșcove
 • 30 ml lapte de cocos
 • 15 ml ulei de cocos
 • fistic și fructe goji pentru decor (opțional)

Mod De Preparare

Să faci ciocolată raw-vegană de casă este chiar mai ușor decât să faci ciocolată de casă clasică sau fudge de ciocolată – și mai sănătos.

O variantă de ciocolată raw-vegană este cea cu pudră de roșcove și curmale. Pe lângă gustul cu adevărat deosebit, beneficiile din punct de vedere al sănătății sunt indiscutabile. Curmalele sunt bogate în fibre care ajută la digestie, pe când pudra de roșcove este cunoscută pentru conținutul său bogat în antioxidanți și nivelul glicemic redus.

Pudra de roșcove conține vitaminele A, B, B2, B3 și D, dar și o cantitate semnificativă de pectine, care ajută la reducerea nivelului colesterolului rău din organism și la reducerea riscului de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

Totodată, pudra de roșcove din ciocolata raw-vegană contribuie la îmbunătățirea digestiei și combaterea balonării. Este recomandată și persoanelor care suferă de reflux gastro-esofagian, mulțumită conținutului bogat în tanini. Fiind un aliment alcalin, ea este ideală pentru persoanele care se confruntă cu aciditatea gastrică, după cum arată planteea.ro.

Poți folosi pudră de roșcove ca înlocuitor pentru cacao sau pentru cafea, gustul fiind asemănător. Poți pregăti chiar o băutură delicioasă din ea, amestecând două lingurițe într-o cană cu apă caldă și adăugând miere după gust.

Să faci ciocolată raw-vegană cu pudră de roșcove și curmale este foarte simplu, trebuie doar să urmezi pașii de mai jos:

 1. Curmalele și nucile caju se toacă mărunt într-un robot de bucătărie, până devin o pastă.
 2. Se adaugă uleiul de cocos și pudra de roșcove. Se amestecă.
 3. Treptat, se adaugă și laptele de cocos, în fir subțire.
 4. Opțional, se pot adăuga fructe goji și fistic în amestec.
 5. Odată ce avem o compoziție omogenă, o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o dăm la frigider timp de cel puțin o oră.
 6. Se taie în cubulețe și se servește.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot