Ciorba de pui a la grec este o delicioasă rețetă tradițională românească de inspirație grecească. Această ciorbă se remarcă prin gustul bogat și echilibrat, fiind un preparat reconfortant și potrivit pentru orice masă. Iată cum poți să o prepari:
Ciorba de pui a la grec este o opțiune delicioasă și reconfortantă pentru orice masă, fiind apreciată pentru gustul său bogat și aromele mediteraneene inconfundabile.
Folosește carne cu os și piele
O ciorbă gustoasă începe cu alagerea cărnii potrivite. Alege să adaugi în ciorbă carne de pui cu os și piele (pulpe inferioare, pulpe superioare, spinări de pui etc).
Folosește lămâie proaspătă
Sucul de lămâie este un ingredient cheie în ciorba de pui a la grec și adaugă o notă proaspătă și acrișoară. Nu este indicat să se folosească altceva (suc de lămâie concentrat de tip Hellas) în afară de suc de lămâie proaspăt stors.
Folosește ierburi proaspete
Adaugă o mână generoasă de ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjelul și mărarul, la finalul gătirii pentru a aduce un plus de prospețime și arome delicioase.
Folosește orez
Pentru o textură plăcută și pentru o ciorbă bogată, consistentă adaugă orez.
Lasă ciorba să se odihnească
După ce ai terminat de gătit ciorba, las-o să se odihnească timp de 10-15 minute înainte de a o servi. Acest lucru va permite aromelor să se combine și va face ciorba și mai delicioasă.
Alte rețete de ciorbă
Ciorbă de miel cu tarhon
Ciorbă de burtă cu smântână
Ciorbă de varză
Ciorbă rădăuțeană – rețetă ușor de pregătit
Ciorbă de fasole cu costiţă afumată
Ciorbă de burtă ardelenească
Ciorba de loboda
Ciorbă de potroace
Sursa foto: Shutterstock