Ciuperci cu sos de smântână şi paste

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g paste
  • 400 g ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 linguri unt
  • 1 lingura făină
  • 1 ceasca supă de legume
  • 2-3 linguri smântână
  • sare
  • piper
  • 1 lingura verdeaţă

Mod De Preparare

1. Se fierb pastele în apă cu sare, atât timp cât este indicat pe ambalaj. Se trec apoi printr-un jet de apă rece şi se lasă la scurs.

2. Ciupercile se spală şi se taie felii. Se înăbuşă într-o tigaie încinsă cu unt şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe şi se amestecă din când în când, până dispare tot sosul din tigaie.

3. Separat, într-o tigaie încinsă cu unt se căleşte uşor făina. Se stinge cu supă de legume şi se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe. Se lasă focul mic şi se adaugă smântâna, apoi ciupercile, morcovii şi verdeaţa uscată. Se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

4. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se servesc cu paste.

Evaluează
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.