Mod De Preparare
Ciupercile în sos de bere pot fi garnitura ideală alături de o bucată de carne. Se pot consuma și ca atare cu biscuiți sărați sau pâine prăjită.
Recomandăm folosirea unei beri mai slabe ca aromă. A nu se folosi berea neagră, deoarece va domina preparatul și nu ne dorim asta.
Cum se prepară ciupercile în sos de bere
- Ceapa se curăță și se taie cubulețe. Usturoiul se trece prin presă. Într-o tigaie cu puțin ulei se călesc ceapa și usturoiul până se înmoaie.
- Ciupercile se curăță și se taie în sferturi. Se adaugă peste ceapă și usturoi. Se asezonează cu sare și piper. Se lasă să se gătească până ce capătă o culoare maronie.
- Se adaugă berea peste ciuperci și se continuă gătirea la foc mediu până ce alcoolul se evaporă și ciupercile absorb aroma berii.
- Amidonul se dizolva în jumătate de pahar de apă. Se adaugă peste ciuperci, se amestecă bine, se adaugă și cimbrul și se continuă gătirea la foc mic până ce sosul începe să se îngroașe.
- Ciupercile în sos de bere se servesc calde.