Ciuperci umplute

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 16 ciuperci
  • 100 g muguri de pin
  • 8 felii pâine de o zi
  • 5 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • câteva fire de pătrunjel
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Ciupercile umplute fac un aperitiv delicios şi simplu pentru invitaţi. Iar dacă sunt de post, e şi mai bine!

1. Ciupercilor li se taie piciorusele care se vor folosi la altceva sau se pot toca si amesteca în umplutura.

2. Pâinea se curaţa de coaja, se farâmiţeaza si se amesteca cu usturoiul pisat, mugurii de pin usor marunţiţi, sare, piper si ulei. Se amesteca bine si cu aceasta compoziţie se umplu palariile ciupercilor.

3. Se aşază într-o tavă unsa cu puţin ulei, se badijoneaza si ele cu un pic de ulei si se dau la cuptor pentru 30 de minute.

4. Se servesc calde sau reci, presarate cu patrunjel.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.