Ciupercuţe rumene

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g ciuperci mari
  • 8 ouă
  • 2 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 cepe potrivite
  • 2-3 linguri supă de legume
  • 4 felii şuncă
  • 150 g brânză rasă, de preferat o brânză tare
  • sare
  • piper
  • 1 praf nucşoară
  • 2-3 linguri unt

Mod De Preparare

1. Se spală ciupercile, se îndepărtează codiţele şi se curăţă de coajă. Ouăle se pun la fiert şi se lasă 10 minute, astfel încât gălbenuşul să fie tare.

2. Într-o tigaie, se topeşte untul şi se adaugă ciupercile care se rumenesc uşor.

3. Se curăţă ouăle de coajă şi se separă gălbenuşul de albuş. Se zdrobeşte gălbenuşul cu o furculiţă, iar albuşul se taie mărunt.

4. Separat, se taie ceapa şi feliile de şuncă în cubuleţe mici. Acestea se amestecă cu pătrunjelul, gălbenuşul pisat şi cu supa de legume. Se condi­mentează cu sare, piper şi nucşoară.

5. Se umplu ciupercile cu acest amestec, iar deasupra se adaugă albuşul amestecat cu brânza rasă. Se pun într-o tigaie şi se dau la cuptor.

6. Se coc aproximativ 15 minute, până când brânza începe să se rume­nească.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte