Cocada – prăjitură mexicană cu cocos

Cocada - prăjitură mexicană cu cocos

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g fulgi cocos proaspeți
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 180 ml apă
  • 3 gălbenușuri
  • 1 shot de rom (opțional)
  • 1 bețișor de scorțișoară

Mod De Preparare

Cocada este un desert originar din țările Americii Cenntrale și de Sud. În unele țări se prepară sub forma unor bomboane rotunde/ovale. În Mexic, cocada se prepară la tavă, sub forma unei prăjituri.

Cum se prepară cocada – prăjitura mexicană cu cocos

  1. Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere.
  2. Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele.
  3. Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic.
  4. Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.
  5. Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute).
  6. Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt.
  7. Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute.
  8. Se taie cuburi și servește imediat.
Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 2 voturi