Mod De Preparare
Cocada este un desert originar din țările Americii Cenntrale și de Sud. În unele țări se prepară sub forma unor bomboane rotunde/ovale. În Mexic, cocada se prepară la tavă, sub forma unei prăjituri.
Cum se prepară cocada – prăjitura mexicană cu cocos
- Într-o cratiță se adaugă apa, zahărul și bețișorul de scorțișoară. Se pune pe foc și se aduce la fierbere.
- Separat, într-un castron se mixează gălbenușurile și laptele.
- Se îndepărtează bețișorul de scorțișoară din cratița cu apă și zahăr. Se oprește focul și se lasă să se răcească un pic.
- Peste apă și zahăr se adaugă treptat mixul de gălbenuș și lapte. Se amestecă bine.
- Se adaugă cocosul răzuit și romul (opțional). Se pune cratița din nou pe foc și se se amestecă până se obține un aluat gros (5-8 minute).
- Aluatul pentru cocada se toarnă într-o tavă pentru cuptor tapetată cu foaie de copt.
- Se coace la 180 grade Celsius timp de 30 de minute.
- Se taie cuburi și servește imediat.