1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Conopida se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare şi 2-3 linguri de lapte, aproximativ 10 minute. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare, iar ardeii graşi se taie cubuleţe.
2. Într-o tavă unsă cu unt se aşază bucheţelele de conopidă, în care se pun câte un vârf de cuţit de unt şi se înfăşoară în felii de bacon. Printre ele se presară ardeiul gras tăiat cubuleţe.
3. Se amestecă smântâna cu un praf de sare, caşcavalul ras, piperul verde, pătrunjelul tocat mărunt şi oregano. Se toarnă peste conopidă, apoi se presară parmezanul ras şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. După 15 minute se mai reduce focul şi, când se serveşte, se ornează cu verdeaţă proaspătă.