Cookies cu ciocolată

cookies

De Oana Savin,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 cană unt
  • 1 cană zahăr alb
  • 1 cană zahăr brun
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe apă fierbinte
  • ½ linguriță sare
  • 3 căni făină
  • 2 căni fulgi de ciocolată
  • 1 cană nuci tocate

Mod De Preparare

Cu siguranță le-ai văzut în filme, dar niciodată nu ai știut cât de bune sunt aceste cookies. Un fel de frusecuri cu ciocolată, dar mult, mult mai delicioase.

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius
  2. Amestecă untul, zahărul alb și zahărul brun. Adaugă pe rând ouăle și amestecă bine. Apoi pune extractul de vanilie.
  3. Dizolvă praful de copt în apă fierbinte și toarnă-l în amestecul tău, împreună cu sarea.
  4. Adaugă făina, fulgii de ciocolată și nucile.
  5. Cu o lingură toarnă compoziția pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  6. Coace-le timp de 10 minute sau până ce marginile sunt ușor maronii.

Sursă foto: 123rf.com

Vezi și:

Kookies – Rețeta lui Karlie Kloss

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.