Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă

cornuri cu sunca si cascaval

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 450 g aluat pentru plăcintă
  • 30 g unt pentru uns
  • 150 g caşcaval ras
  • 150 g șuncă
  • 1 ou

Mod De Preparare

Cornuri cu şuncă şi cu caşcaval – cea mai rapidă rețetă după care poți pregăti această masă delicioasă! Poate să țină loc de mic-dejun, gustare între mese, aperitiv rapid pentru niște musafiri neanunțați. Și chiar poate fi un excelent pachet pentru serviciu sau școală!

Preîncălzește cuptorul.

Scoate aluatul de la congelator, desfă-l şi lasă-l la decongelat. După ce s-a decongelat, întinde ușor cu sucitorul, astfel încât să nu se rupă. Taie cu cuțitul formând triunghiuri echilaterale, pe care le vei rula mai apoi în formă de croissant.

Pune-le în tavă și dă-le la cuptor până vezi că se rumenesc bine și se desfac foile croissantelor. Bate 1 ou cu un praf de sare și unge cornurile cu el. Mai dă la cuptor 1-2 minute.

Scoate cornurile, taie-le transversal. Unge cu puțin unt fiecare croissant fierbinte. Pune, în fiecare câte 1 felie de șuncă între 2 de cașcaval. Înapoi în tavă cu ele și încă 5 minute la cuptorul încins.

Desigur, se servesc fierbinți și pe nerăsuflate!

Alte rețete delicioase și rapide, pentru momentele în care timpul te presează:

Budincă de macaroane

Frittata cu cartofi și bacon

Bărcuțe cu ou, cârnați și brânză

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Dacă vrei că piureul de cartofi să iasă mai pufos, adaugă o linguriţă de oţet.