Covrigei englezeşti

Covrigei englezeşti

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • alune sau nuci pisate
  • migdale
  • scorţişoară
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 praf sare
  • 500 g zahăr pudră
  • 300 g unt
  • 500 g făină
  • 3-4 linguri lapte călduţ
  • 40 g drojdie
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se înmoaie drojdia în laptele călduţ. Făina cernută se pune pe masă sau într-un castron, se face o gropiţă în mijloc care se umple cu plămădeala, 250 g unt uşor topit, zahărul, sarea şi aromele. Se frământă bine, apoi se lasă la cald cam un sfert de oră, să crească.

2. Se fac din aluat covrigei rotunzi, de mărimea dorită. Pe masa de lucru, se presară făină amestecată cu scorţişoară. Se aşază în tava tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se coc la foc potrivit, 20 minute. Când sunt aproape gata, se ung cu restul de unt topit, se presară deasupra zahăr şi migdale, nuci sau alune pisate.

Evaluează