O rețetă pe care a inventat-o mama, din dorința de a-mi da mie, copil fiind, un aperitiv pe cât de gustos, pe atât de sănătos. Rapidă, ieftină, naturală și super gustoasă. O poți servi atât într-o zi obișnuită cât și la o masă festivă.
Cu ajutorul unui mixer, se freacă bine untul cu brânza de vaci (merge la fel de bine și cu una slabă, și cu una mai grasă). Dă pe răzătoare brânza de vacă/oi (dacă dorești, poți folosi chiar o combinație din cele două). Adaug-o, pe rând și amestecând continuu cu mixerul, peste brânza de vaci. Gustă, din când în când, să nu îți iasă prea sărată.
Toacă mărunt ceapa. Merge orice tip de ceapă, desigur, dar cel mai bine este să folosești ceapă roșie (arată și foarte bine contrastul roșu-alb) sau ceapă verde, în sezon. Adaugă smântâna, amestecă bine.
Când s-au omogenizat brânzeturile, adaugă ceapa și amestecă din nou bine cu mixerul.
Cel mai bine se servește cu pâine prăjită fierbinte.
Îți place brânza? Citește mai multe despre câte tipuri de brânză există, care sunt cele mai populare sortimente de pe piață și cum le recunoști
Alte rețete în care brânza e vedeta
Macaroane cu sos cremos de brânză
Foto: 123rf