1. Creveţii se curăţă de capete şi li se scoate tot învelişul, mai puţin coada (care foloseşte drept „mâner”). Se spală temeinic, se crestează pe lungime pe partea convexă, apoi se scurg şi se stropesc cu puţină zeamă de lămâie.
2. Într-o tigaie cu fundul gros, se încinge uleiul de măsline. Toate ingredientele se pregătesc şi se pun la îndemână deoarece e un preparat rapid. Când uleiul de măsline s-a încins, se aruncă ardeii iuţi curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt. Imediat după, se pune jumătate din cantitatatea de usturoi, feliat. După câteva secunde se aruncă şi creveţii, care se repartizează uniform în tigaie.
3. Abia când s-au făcut pe o parte se mişcă tigaia şi se întorc creveţii. Când sunt aproape gata, se aruncă pătrunjelul, restul de usturoi şi paharul de vin. Se înăbuşă sub capac timp de 2 minute, apoi se servesc cu tot cu sos, cu pâine de casă prăjită bine.
Pentru iubitorii de fructe de mare, recomandăm aceste paste cu creveti!
Citește și: Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale
Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți