Spaghete cu creveți și rucola

Toată lumea adoră pastele și dacă sunt făcute în casă, cu atât mai bine – sunt mult mai sănătoase și chiar mai gustoase. Pentru această rețetă am ales să facem pastele în casă, în loc să apelăm la cele din comerț.

Echipa Unica s-a distrat făcând această rețetă la Culinaryon, în timpul unui team building. Am reușit, cu brio, să facem niște spaghete absolut delicioase, cu ajutorul lui chef Serghei.

Ingredientele prezentate sunt pentru patru porții

Ingrediente paste

4 ouă

200 grame griș

180 grame făină albă de grâu

Ingrediente sos napolitan

55 grame de ceapă

720 grame roșii cherry decojite

200 ml zeamă de legume

8 grame sare de mare

4 grame piper negru măcinat

10 ml ulei vegetal

Ingrediente sos cu creveți

20 g sare

200 ml zeamă de pește

12 bucăți creveți nedecorticați

15 g usturoi

40 g rucola

120 g roșii cherry

40 ml ulei de măsline

40 g unt

10 g sare de mare

4 g piper negru măcinat

4 ml vin alb

Mod de preparare spaghete

Se amestecă grișul și făina pe o suprafață netedă. Se creează un spațiu în mijlocul făinii, ca în imaginea alăturată.

faina

Se sparg și se adaugă ouălele. Cu ajutorul unei furculițe se amestecă făina și ouălele.

După ce amesteci bine compoziția se frământă aluatul cu mâinile. Este normal ca aluatul să fie lipicios, dar trebuie să continui să frămânți pentru încă 5 minute.

Se acoperă apoi aluatul cu o folie de plastic și se lasă la dospit aproximativ 15 minute.

Pentru a obține pastele (spaghetele) se folosește mașina de făcut paste (noi am folosit mașina de făcut spaghete de la Kenwood) începând cu programul numărul 1. Se presară făina pe bucățile de aluat pentru a nu se lipi de mașină.

Se suprapun foile de aluat în jumătate și se trec din nou prin mașina de paste la același program.

După aceea se setează programul numărul 2 al mașinii și se reia procesul fără a mai suprapune foile de aluat.

Se continuă așa până la programul patru.

Pentru fierberea spaghetelor aveți nevoie de o oală mare cu apă sărată. Spaghetele se fierb timp de 2 minute.

Mod de preparare sos napolitan

Ceapa se curăță și se taie mărunt, după care se călește în ulei de măsline încins până când devine aurie.

Roșiile decojite împreună cu sucul lor se pun în blender pentru a obține o pastă. Apoi, ele se transferă peste ceapa călită, se adaugă zeama de legume, se acoperă și se lasă la fiert timp de o oră, o oră și 20 minute.

După ce se stinge focul se adaugă sare și piper după gust.

Mod de preparare sos cu creveți

Se curăță creveții, după care se taie roșiile cherry în jumătate.

Se taie mărunt rucola, lăsând câteva frunze pentru decor.

Într-o cratiță se încălzește uleiul de măsline.

Separat se îndepărtează miezul usturoiului, care se prăjește la o temperatură medie până când devine auriu.

Se adaugă creveții și se prăjesc până devin roz. Se adaugă vinul alb și se flambează până la evaporare.

Se adaugă zeama de pește, sosul napoletan, sare și piper după gust. Se reduce temperatura și se gătește câteva minute.

În sos se adaugă spaghetele, roșiile cherry, rucola, untul și se amestecă.

PONT: Pentru a fi servite spaghetele se folosește o farfurie adâncă. Se decorează cu creveți, frunze de rucola și un strop de ulei de măsline.

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului