Mod De Preparare
Crullers (din olandeză – krullen = a se ondula) sunt produse de patiserie cu origini franțuzești, asemănătoare cu churros.
Crullers sunt mult mai fragede decât churros și sunt acoperite de glazură.
Cum se prepară crullers – churros franțuzești
- Laptele și coaja de portocală se încălzesc într-o cratiță (nu se aduce la fierbere).
- Când laptele e cald se adaugă zahărul și se amestecă.
- Când zahărul s-a topit se adaugă untul tăiat cuburi. Se amestecă până la topirea acestuia.
- Se îndepărtează coaja de portocală.
- Făina și sarea se adaugă peste laptele fierbinte. Se dă focul la mic. Se amestecă până ce aluatul format începe să se desprindă de pereții cratiței și se formează o bilă.
- Se ia cratița de pe foc. Aluatul pentru crullers se transferă într-un castron. Se bate oul și se adaugă peste aluat. Se amestecă.
- Albușul se incorporează și el în aluat.
- Aluatul se transferă într-un poș cu vârf stelat.
- O foaie de copt se taie în pătrate de 10×10 cm. Cu ajutorul unui pahar și a unui creion se trasează cercuri cu diametrul de aproximativ 8 cm pe fiecare pătrat.
- Cu ajutorul poșului se trasează, cu aluat, cercuri respectând forma trasată anterior pe fiecare pătrat.
- Uleiul se încălzește într-o cratiță sau tuci. Când s-a încins se adaugă fiecare pătrat de hârtie de copt cu aluat. Hârtiile se îndepărtează la scurt timp cu ajutorul unor clești de bucătărie. Nu se înghesuie mai mult de 2-3 crullers.
- Crullers se prăjesc câteva minute pe fiecare parte până de vin aurii. Se transferă apoi pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Separat se face glazura: se amestecă zahărul, mierea și lingura de apă. Se amestecă bine.
- Fiecare cruller fierbinte se unge cu glazură.
- Se servesc imediat.