Cum se face smantana de post (smântână vegană) din tofu

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g tofu
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri de sirop de agave
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 lingură de muștar
  • 60 ml ulei

Mod De Preparare

Smântana este un produs rezultat din fermentarea laptelui ce are o textură fină și gust acrișor. Te poți bucura de smântână chiar dacă ții post, ești vegan sau ai intoleranță la lactoză. Te învăț cum!

Cum se face smântâna de post sau smântâna vegană din tofu

1. Tofu se tai în bucăți mari și se pune într-un blender.
2. Se adaugă uleiul, muștarul, siropul de agave, zeama de lămâie și sarea.
3. Se pornește blenderul. Se pasează până ce se obține un fluid asemănător smântânei ca textură și
culoare.
4. Smântâna vegană din tofu sau de post poate fi folosită ca sos alături de nachos, chipsuri, cartofi copți
sau cartofi dulci.
5. Acest tip de smântână se ține la frigider.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.