Un aperitiv uşor sau o cină sănătoasă. Această reţetă de cupe cu grepfrut şi quinoa este foarte versatilă.
1. Boabele de quinoa se pun la fiert cu dublul cantităţii lor în apă şi se lasă 15 minute. Apoi, se trece rapid sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
2. Avocado se taie pe lângă sâmbure, se întorc cele două jumătăţi în sens contrar şi se desface fructul în acest fel. Se scoate sâmburele, iar pulpa se taie cuburi mici. La fel, se taie mărunt şi batoanele de surimi.
3. Fructelor de grepfrut li se taie un căpăcel la trei sferturi din mărimea fructului şi se scoate miezul, care se curăţă de filamentele albe, păstrând numai miezul roşu.
4. Quinoa se amestecă bine cu surimi, avocado şi miezul de grepfrut, se adaugă ulei şi se umplu cojile goale de grepfrut. Se lasă la rece 30 de minute înainte de servire.