Delicatesă nemţească

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 varză albă de sezon
  • 250 g paste
  • 50 g margarină
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Varza se curăţă şi se taie fideluţă. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori, apoi se pune la călit în uleiul încins. Când capătă nuanţă aurie, se adaugă varza, frecată în prealabil cu sare. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă varza la înăbuşit. Dacă e necesar, se adaugă puţină apă.

2. Când varza începe să se înmoaie, se adaugă chimenul şi piperul. La sfârşit, se pun şi verdeţurile tocate fin.

3. Pastele se fierb, apoi se adaugă peste varza călită şi se mai ţin pe foc câteva minute.

4. Se unge o tavă cu margarină, se tapetează cu făină şi se adaugă compoziţia de paste cu varză. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit şi se coace, la foc mic, circa 40 min. Se serveşte ca atare sau ca şi garnitură, garnisită cu verdeaţă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)