Dovleac copt

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in:

Ingrediente

  • 1 dovleac mediu;
  • sare grunjoasă după gust;
  • ulei vegetal.

Mod De Preparare

Dovleac copt – o rețetă simplă și gustoasă ce poate fi pregătită pentru gustarea dintre mese, aperitiv sau chiar garnitură! Este sezonul dovleacului așa că mai jos te învățăm pas cu pas cum să faci cea mai bună rețetă de dovleac copt

Dovleac copt – cea mai simplă și gustoasă metodă de preparare!

Dovleac copt - rețetă simplă

Dovleac copt – rețetă simplă

Dovleac copt – o gustare ce poate fi consumată simplă, ca atare, dar și împreună cu miere, scorțișoară, migdale sau nucă. Dovleacul copt este desertul toamnei și preparatul care ne aduce aminte de gustul dulce al copilăriei. Nu ai nevoie de multe ingrediente, nici modul de preparare nu este deloc complicat, iar timpul de pregătire este foarte scurt. Iată cum să faci acasă cea mai bună rețetă de dovleac copt în doar 30 de minute:

Încinge bine cuptorul și tapetează o tavă care nu lipește cu hârtie de copt.

  1. Următorul pas este să tai dovleacul felii (ca de pepene) sau chiar cubulețe, cum preferi.
  2. Feliile de dovleac se pun în tavă, deasupra se presară ulei, un vârf de nucșoară și sare grunjoasă. Dacă preferi o porție de dovleac copt mai dulce și cu un plus de aromă, atunci poti să presari și o linguriță de zahăr brun deasupra.
  3. Dă dovleacul la cuptorul încins, lasă-l la copt 20-30 de minute până când observi că dovleacul este moale.

Asta-i tot! Rețeta de dovleac copt este gata. Servește o porție caldă și presară deasupra câteva picături de miere.

Un desert simplu și rapid pentru toate gusturile în care dovleacul este ingredientul principal!

Alte rețete la care poți folosi dovleacul:

Budincă de cartofi cu dovleac

Ruladă de dovleac cu brânză dulce

Cheesecake cu dovleac fără coacere

ELLE.ro
Unica.ro
AVANTAJE.RO
Sfatul medicului