Dovlecei la cuptor

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 200 ml smântână
  • 2 legaturi mărar
  • sare
  • piper alb
  • 100 g pesmet
  • 300 g roşii cherry
  • 100 g unt
  • 100 g migdale măcinate

Mod De Preparare

  1. Se spală şi se curăţă dovleceii, se taie rondele şi se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să se scurgă în sită.
  2. Separat, se pun într-un bol, brânza de vaci, mărarul tocat mărunt, smântâna şi ouăle bătute spumă. Se adaugă sare şi un praf de piper şi se pasează compoziţia cu blenderul.
  3. Se tapetează tava de jena cu unt si cu pesmet şi se pune un rând de dovlecei, unul de brânză, unul de dovlecei şi pe deasupra se ornează cu roşioare şi migdale măcinate.
  4. Se bagă tava în cuptorul încins în prealabil şi se coace la o temperatură de 220˚C, aproximativ 60 de minute. Se serveşte ornată cu frunze de mărar.
Evaluează
Trucuri culinare

Trucuri și secrete în bucătărie de la bunica

Nu ai un sucitor/făcăleț pentru a întinde aluatul? Nicio problemă, poți folosi de o sticlă de vin!

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare