Fantezie de toamnă

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 kg muşchi de vită
  • sare
  • 1 legatura rozmarin
  • 1 ou
  • 1-2 legaturi praz
  • 3 chifle
  • 1 ou
  • 1-2 morcovi
  • 1 legatura pătrunjel
  • 1 căţel de usturoi
  • lapte
  • 2 linguri unt

Mod De Preparare

1. Se curăţă carnea de pieliţă, se spală bine şi se bate cu ciocanul de şniţele.

2. Se tapetează o tavă cu făină şi unt şi se întinde carnea bătută, după ce a fost condimentată cu sare şi piper.

3. Chiflele se taie în două şi se înmoaie în lapte.

4. Morcovii se curăţă, se taie şi ei în felii subţiri şi se pun la fiert în apă sărată.

5. În acest timp, se curăţă usturoiul şi se pisează fin, pătrunjelul se spală şi el şi se toacă mărunt.

6. Firele de praz se spală bine şi se pune la fiert.

7. După ce au fiert toate legumele, se scot din apă şi se toacă mărunt.

8. Se pun toate legumele într-un vas şi se ames­tecă cu oul şi cu chiflele înmuiate în lapte. Se amestecă bine, până se formează o pastă.

9. Se întinde această pastă pe toată suprafa-ţa cărnii din tigaie şi se rulează bine. Se împa­chetează într-o folie de aluminiu şi se pune în cuptorul încins.

10. Se lasă aproximativ o oră şi jumătate, după care se scoate, se taie felii şi se ornează cu frunze de rozmarin.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă

Ai ars fundul prăjiturilor/fursecurilor? Nu le arunca, dă jos partea arsă cu ajutorul unei răzătoare cu găuri mici (din aceea pentru coaja de lămâie)