Farfalle cu verdeaţă şi cremă de brânză

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • sare
  • 1 fir cimbru verde
  • 2-3 fire pătrunjel
  • 1 legatura ceapă verde
  • 1 legatura mărar
  • 2-3 linguri smântână
  • 150 g telemea de vacă
  • 50 g unt
  • 1 pachet farfalle
  • 1 lingura ulei de măsline

Mod De Preparare

1. Pastele se pun să fiarbă conform instrucţiunilor de pe cutie şi, după ce au fiert, se scot din apă şi se trec prin câteva jeturi de apă rece.

2. Între timp se prepară pasta de brânză pentru topping. Se curăţă ceapa şi verdeaţa, se toacă mărunt şi se amestecă cu un praf de sare.

3. Peste verdeaţă se adaugă smântâna, brânza rasă pe răzătoarea mică şi un cubuleţ de unt şi se pasează cu blenderul. Dacă mai este nevoie, se mai pune puţină smântână ca să fie mai moale.

4. Pastele se încălzesc şi se amestecă cu puţin unt şi sare. Se servesc cu crema de brânză, ornate cu fire de pătrunjel şi cimbrişor.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor