1. Se lasă fileul de macrou să se dezgheţe şi se trece prin câteva jeturi de apă rece. Se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie, apoi se pune în tavă cu sare, piper, ulei, vin şi foi de dafin.
2. Se bagă în cuptor şi se lasă la foc potrivit. În acest timp, se taie roşiile rondele, se condimentează cu sare şi piper şi se pun peste bucăţile de macrou. Se acoperă cu o folie sau cu un capac şi se lasă să se înăbuşe.
3. Se încearcă dacă s-a pătruns bine fileul de macrou şi, spre sfârşit, se adaugă brânza tofu sau caşcavalul de post tăiat cubuleţe sau ras pe răzătoarea mare.
4. Macroul se serveşte ornat cu felii de roşii coapte şi rondele de lămâie. Se stropeşte cu multă zeamă de lămâie.
Nu uita că din macrou afumat poți face o delicioasă pasta de peste!