Pastă de peşte

Pastă de pește

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 400 g file de macrou
  • 50 g unt
  • 300 g cremă de brânză
  • zeama de la 1-2 lămâi
  • sare şi piper
Pentru servit
  • pâine prăjită
  • 1 legatura mărar
  • 1 legatura ceapă verde

Mod De Preparare

Rețeta de pastă de pește este una foarte simplă şi rapidă, dar care arată sofisticat. Iată cum să faci pastă de peşte afumat şi cum să-l serveşti!

Pastă de pește se poate servi într-o mulțime de combinații. Este potrivită pentru micul dejun, pentru cină sau gustare. Cu o pastă de pește bine făcută ne putem impresiona atât familia, cât și prietenii.

Servită pe pâine prăjită, pe felii de roșii, de castraveți sau de ardei, pasta de pește poate fi un aperitiv aspectuos și foarte gustos. În plus, rețeta este una extrem de simplă și se prepară foarte rapid.

Pasta de pește se poate face atât cu pește afumat, cât și cu pește de la conservă, după cum ne dorim și în funcție de ce ingrediente avem la îndemână.

Cum se face pastă de pește

  1. Peştele afumat se curaţa de piele şi se baga într-un blender sau într-un robot de bucatarie. Trebuie să acordăm o atenție deosebită, ca peștele să nu aibă oase.
  2. Se marunţeşte câteva minute pâna ajunge sa fie cremos şi foarte fin.
  3. În funcție de preferințe, dacă ne dorim să nu fie o pastă fină ci vrem o textură diferită, putem mixa mai puțin, astfel încât să rămână mici bucățele de pete întreg.
  4. După ce am mixat peștele, se adaugă crema de brânza (sau smântâna grasa) şi se omogenizeaza bine.
  5. Apoi se adauga untul, se drege de sare şi piper, apoi se adauga zeama de lamâie, dupa gust.
  6. Se serveşte cu pâine prajita, marar şi ceapa verde tocate marunt.

Peștele este un aliment foarte sănătos și este bine să-l includem în dietă cât mai frecvent. Pasta de pește este o modalitate la îndemână de a diversifica meniul și de a-i convinge chiar și pe cei mai mofturoși să consume pește.

Te-ar putea interesa și:

 

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor