Focaccia lui Jamie Oliver

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca ulei de masline
  • 2 prafuri sare si piper
  • 2 linguri zahar
  • 21 g drojdie uscata
  • 650 ml apa
  • 1 kg faina
  • 1 crenguta rozmarin

Mod De Preparare

Învaţă să tu să prepari o focaccia cu rozmarin după reţeta lui Jamie Oliver şi uimeşte-ţi invitaţii cu tehnica ta desăvârşită în bucătăria mediteraneeană.

Mod de preparare:

Fă o grămăjoară de făină sau pune-o toată, cu vârf,  într-un castron mare. Fă o gaură în mijlocul muntelui de făină, pentru a umple cu restul de ingrediente. Toarnă apa şi 3 pliculeţe de drojdie.

Adaugă 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de sare şi amestecă încet cu o furculiţă, pentr a îngloba făina. Când ai obţinut un terci gros, adaugă şi restul de apă şi amestecă totul într-un aluat gros.

Amestecă aluatul până devine lucios şi elastic, pune într-un castron acoperit cu o cârpă umezită şi lasă la cald, să crească. Scoate aerul cu pumnul din coca dublată şi pune aluatul într-o tavă pudrată cu făină.

Pune usturoiul şi fire de rozmarin amestecate cu ulei de măsline şi sare peste aluatul din tavă. Lasă din nou la crescut sub o cârpă umedă. Dă la cuptorul încins la 220 de grade timp de 20-25 minute, după ce ai împuns aluatul cu degetul pentru o formă mai frumoasă.

focaccia (1)

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.